vineri, 20 august 2010

Fi tu insuti!!!

''O fiinţă umană este interesantă doar dacă este în contact cu sine însuşi. Am învăţat că trebuie să ai încredere în tine, să fii tu însuţi, şi să faci ceea ce trebuie să faci în felul în care trebuie să faci un lucru. Trebuie să te descoperi pe tine însuţi, ceea ce faci şă să crezi în asta.''
   Nimic nu e mai rau decat  sa te simti singur,cu toate ca esti inconjurat de persoane.Sa te crezi un 'nimeni'.Sa ti se reproseze tot timpul 'Nu esti buna de nimic.Esti un NIMIC'.De multe ori,aceste cuvinte afecteaza foarte mult psihicul unei persoane. 
   Multi pretind ca sunt ceea ce defapt nu o sa fie niciodata!Pentru ca nu se cunosc pe ei insisi.
   Viata este o schimbare continua.Nimic nu o sa fie la fel,pentru totdeauna.Totul cere timp,bani,rabdare,afectiune! Trebuie sa treci peste multe incercari , cu capul sus.Sa crezi in motto-ul tau.Sa nu te dai batuta niciodata.
   'Ai un viitor in fata.Tine cont de lucrul asta.' Mereu aud aceste fraze care mi-au intrat in cap.De ce totul se rezuma la viitor? Viata trebuie traita din plin.Netinand cont la ziua de maine!Oamenii trebuie sa fie fericiti.Da,trebuie sa tinem cont si de faptul ca avem un viitor inainte dar trebuie sa profitam de orice clipa petrecuta cu persoanele dragi!
''Cineva a zis, de exemplu, că ar vrea să îi ajute pe ceilalţi. Pentru a fi capabil să-i ajuţi pe alţii, trebuie mai întâi să înveţi să te ajuţi pe tine însuţi. Un mare număr de persoane, cu scopul de a-i ajuta pe alţii, se lasă luate de tot felul de gânduri şi de sentimente, pur şi simplu din lene. Ei sunt prea leneşica să lucreze asupra lor înşişi, dar le este foarte uşor să creadă ca îi pot ajuta pe ceilalţi. Aceasta înseamnă a fi fals şi ipocrit faţă de tine însuţi. Când un om se vede într-adevăr aşa cum este, nu îi vine în minte să îi ajute pa alţii - i-ar fi ruşine să se gândească la asta. Dragostea pentru umanitate, altruismul, sunt cuvinte foarte frumoase, dar nu au sens decât atunci când un om este capabil, urmându-şi propria alegere şi propria decizie, să iubească sau sa nu iubească, sa fie altruist sau egoist. Atunci alegerea sa are o valoare. Dar dacă nu are nici o posibilitate de alegere, dacă nu poate face altfel, dacă este doar ceea ce întâmplarea l-a făcut sau este pe cale să-l facă, un altruist astăzi, un egoist mâine, şi din nou un altruist poimâine, ce valoare mai poate avea acest lucru? Pentru a ajuta pe ceilalţi, un om trebuie să înveţe mai întâi să fie atent cu el însuşi. Doar un astfel de om îi poate ajuta pe alţii. Aşa cum suntem noi, nu putem face nimic.''

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu